David Bárta: Som rojko, čo sa občas vyburcuje k ceste
25. 10. 2019
Zoznam sa s tvárou kampane BUSHMAN - Pre tvoje expedície. "Mám veľa záujmov, ale málo času. Radšej plánujem - risk ani adrenalín nie je nič, čo by som vyhľadával. "

„Som otec troch detí, milovník prírody a hôr. Trochu lenivý, zo snívania sa ale občas vyprovokujem do nejakej cesty. Pätnásť rokov som pravidelne jazdil po svete, teraz cestujem rád po Česku s rodinou. Skôr rád plánujem, risk alebo adrenalín nie je nič, čo by som vyhľadával. Som človek mnohých záujmov, ale s málom času. Jazdil som Ultramaratón na bicykli, potápal sa, vďaka predaju športového vybavenia som sa dostal k záľube v telemarku, lezenie, vo feratách, k čomu sa teraz s tým, ako rastú deti, postupne vraciam. A mám rád jedlo - po svete som toho veľa zjedol, viem, ako má jedlo chutiť aj vyzerať, sám tak isto rád varím. Aj preto som sa nebál otvoriť krčmu. Celý život sa riadim jednoduchým heslom: neklamať a nekradnúť.“
V roku 2003 predal svoj e-shop Mallu.cz, kde potom pracoval ďalších 15 rokov. Od roku 2018 sa začal venovať e-commerce ako freelancer. Vďaka väzbám na niekdajšieho majiteľa Mallu.cz, Reflex Capital, ktorí teraz vlastní majoritu v značke BUSHMAN, sa od mája 2019 venuje projektu nového e-shopu BUSHMAN.cz.

Od roku 2016 tiež varí v Kašperských horách so svojou partnerkou a matkou ich troch detí Sašom pivo. Respektíve stará sa o celú prevádzku rodinného Kašperskohorského pivovaru: technické zabezpečenie a technológie, zamestnancov, dodávateľov, stáčanie a balenie piva, zaskladňovanie sladu ... O varenie piva v 500litrovej varni sa stará Saša, ktorá kvôli tomu po dvoch vysokých školách tento rok zmaturovala na pražskej škole pre sladkov a sama pripravuje receptúry.
Prečo Kašperské Hory? "Pretože som z Litvínova a chceli sme do prírody. Šumava je krásna, do Kašperok sme chodievali, sú malé a romantické. Nakoniec sme tam kúpili najprv byt a potom veľký dom na námestí s bytovými aj komerčnými priestormi. Zrekonštruovali ho a dnes tam okrem iného prevádzkujeme pivovar s reštauráciou, apartmány a cukráreň. A samozrejme varíme a čapujeme svoje vlastné pivo. To je stále naša srdcovka. "
David Bárta, tvár kampane BUSHMAN – Pre tvoje expedície
„David predstavuje spojenie virtuálneho sveta a pivného prostredia, respektíve poctivého remesla, ktoré väčšina chlapov ocení. Sme radi, že ako člen tímu BUSHMAN, ktorý sa podieľa na úspešnom fungovaní nášho nového e-shopu, dobrovoľne súhlasil - pretože musel - s nápadom stať sa jednou z tvárí kampane značky. "Jindřich Melichar, zakladateľ projektu BUSHMAN
Kto je David Bárta?
Poradca pre e-commerce, litvínovský rodák, toho času žijúci a čiastočne podnikajúci v Kašperských Horách. V roku 1998 založil v rámci projektu v 2. ročníku štúdií na ČVUT jeden z prvých outdoorových e-shopov v Česku. E-shop začal fungovať, čo mu prinieslo nezávislosť. Vďaka tomu mohol začať cez leto cestovať. Pri budovaní firmy zbieral skúsenosti od účtovníctva, cez dane po personalistiku a naučil sa samostatne premýšľať a uvažovať ako podnikateľ - byť cieľovo orientovaný na hospodárenie so ziskom.V roku 2003 predal svoj e-shop Mallu.cz, kde potom pracoval ďalších 15 rokov. Od roku 2018 sa začal venovať e-commerce ako freelancer. Vďaka väzbám na niekdajšieho majiteľa Mallu.cz, Reflex Capital, ktorí teraz vlastní majoritu v značke BUSHMAN, sa od mája 2019 venuje projektu nového e-shopu BUSHMAN.cz.

Od roku 2016 tiež varí v Kašperských horách so svojou partnerkou a matkou ich troch detí Sašom pivo. Respektíve stará sa o celú prevádzku rodinného Kašperskohorského pivovaru: technické zabezpečenie a technológie, zamestnancov, dodávateľov, stáčanie a balenie piva, zaskladňovanie sladu ... O varenie piva v 500litrovej varni sa stará Saša, ktorá kvôli tomu po dvoch vysokých školách tento rok zmaturovala na pražskej škole pre sladkov a sama pripravuje receptúry.
Prečo Kašperské Hory? "Pretože som z Litvínova a chceli sme do prírody. Šumava je krásna, do Kašperok sme chodievali, sú malé a romantické. Nakoniec sme tam kúpili najprv byt a potom veľký dom na námestí s bytovými aj komerčnými priestormi. Zrekonštruovali ho a dnes tam okrem iného prevádzkujeme pivovar s reštauráciou, apartmány a cukráreň. A samozrejme varíme a čapujeme svoje vlastné pivo. To je stále naša srdcovka. "